Dag numero uno! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Marit Looijer - WaarBenJij.nu Dag numero uno! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Marit Looijer - WaarBenJij.nu

Dag numero uno!

Door: Henk, Gerry, Stijn, Noud

Blijf op de hoogte en volg Marit

15 Juli 2009 | Thailand, Bangkok

Nou we zijn er. Na een reis van 10 uur, met veel turbulentie, en 2 kotsende kinderen naast me zijn we veilig geland. Het was hier vandaag bewolkt, maar wel erg benauwd.

Na het inchecken en zwemmen in het hotel zijn we per tuk-tuk naar Chinatown in de Thaise hoofdstad Bangkok gegaan. Vomor een euro racete we door het verkeer heen, bezochten we een zeer goede Italiaanse kledingzaak (als we de verkopers moeten geloven) en stonden we een half uur later in Chinatown.

Na onze gids (Jennie) ontmoet te hebben zijn we door de stinkende maar toch zeer indrukwekkende straten gelopen. Na in een mooie tempel met " een banaan" (geluks-amulette) om wensen uit te laten komen, gegooid te hebben zijn we gaan eten in een heerlijke noodelzaak voor nog geen euro per man. Toen de eend met noodel gezakt was zijn we gaan dansen met de chinezen en weer terug met de tuk-tuk naar het hotel gegaan. In onze kamer aangekomen lekker gedoucht en genieten van het mooie uitzicht op Bangkok waar het contrast toch wel erg groot is. Wij zitten hier in een chigue hotel met zwembad en fitnessruimte terwijl als we de straat oversteken we de sloppenwijken inlopen.

Alom mooie eerste indrukken, maar morgen is het weer vroeg dag want om 06.30 uur vertrekken we naar River Kwai (Birma-spoorlijn) waar we de de volgende impressies gaan ophalen.

Groetjes, de Looijerkes!